Ndërlidhjet

PRISHTINË


Në kryeqytetin e Kosovës, të administruar nga Kombet e Bashkuara, u certifikua dhe kumtua rezultati final i zgjedhjeve parlamentare të 17 nëntorit, që i ka fituar LDK-ja.
Në parlamentin e ardhshëm 120 vendesh të Kosovës, Lidhja Demokratike e Kosovës do të ketë 47 deputetë, Partia Demokratike e Kosovës - 26, koalicioni “Këthimi” ka fituar 12 deputetë në zgjedhje dhe disponon edhe 10 vende të rezervuara për minoritetin serb te Kosovës, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës - 8, koalicioni “Vatan”- 4 vende deputetësh dhe kështu me radhë.
Parlamenti i Kosovës pritet te mbaj sesionin e parë më 10 dhjetor.
XS
SM
MD
LG