Ndërlidhjet

MOSKË


Komonvelti i Shteteve të Pavarura, ku bëjnë pjesë të gjitha ish republikat Sovjetike, përveç tre shteteve Baltike, ka deklaruar se mbështet Shtetet e Bashkuara dhe aksionin ushtarak në Afganistan.
Delegatët e 12 vendeve nga sesioni parlamentar në San Petersburg miratuan një deklaratë që i bën thirrje bashkësisë ndërkombëtare që të ndërmarrë hapa juridik për mposhtjen e terrorizmit ndërkombëtar.
Në deklaratë vendet e këtij Komonvelti thonë njëherit se “çdo sanksion kolektiv, duke përfshirë intervenimin ushtarak”, së pari duhet miratuar nga Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG