Ndërlidhjet

SHKUP


Deputetët shqiptarë u kërcënuan se do të bojkotojnë parlamentin e Maqedonisë derisa të përfshihen më shumë gjykatës shqiptarë në mesin e gjykatësve që do të emërohen në kuadrin e reformës juridike që është pjesë e procesit të paqës.
Parlamentit i’u paraqit një prozim listë për emërim të 140 gjakatësve të rinjë, por në mesin e tyre ndodhej vetëm një gjykatës shqiptar.
Deputetët shqiptarë thonë se ndryshimet e fundit kushtetuese për avancimin e të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni, që bëjnë një të tretën popullësisë, parashohin që 20 për qind e të punësuarve në të gjitha institucionet dhe organizatat duhet të jenë shqiptarë etnik.
XS
SM
MD
LG