Ndërlidhjet

HELSINKI


Komisionerja e lartë e Kombeve të Bashkuara për të drejtat e njeriut, Mary Robinson, ka thënë në një konferencë në Helsinki se disa masa të ndërmarra nga vende demokratike për të luftuar terrorizmin janë duke minuar rendin ligjor dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut.
Robinson ka përmendur Kinën si vend që shfrytëzon luftën kundër terrorizmit, për të shtypur opozitën politike në provincën perëndimore Xinjiang, të banuar me Uigurë myslimanë që kërkojnë pavarësi.
Robinson ka thënë në konferencë se ajo mbështet thirrjet për krijimin e shtetit palestinez.
XS
SM
MD
LG