Ndërlidhjet

PARIS


Një raport francez bën përgjegjës në mënyrë të barabartë Francën, Kombet e Bashkuara dhe autoritetet boshnjake, për masakrën e Srebrenicës, në të cilën u vranë mbi 7 mijë djem dhe burra boshnjakë. Pas një pune një vjeçare komisioni parlamentar francez, i ngritur për hetimin e asaj ngjarje, konstaton se gjenerali francez, Bernar Zhonvie, kishte kryer “një gabim gjykimi” duke mos urdhëruar sulmet nga ajri mbi serbët.
Në të dhënat e publikuara sot, thuhet se nuk ka fakte që të mbështesin pretendimet se Zhonvie, kishte vepruar me prapamendim, duke lejuar marrjen e qytetit në këmbim të lirimit të paqeruajtësve të arrestuar francezë
XS
SM
MD
LG