Ndërlidhjet

BERLIN


Disa mijëra neo-nazistë, mbështetës të Partisë së djathtë ekstreme Nacional Demokrate protestuan një ekspozitë fotografishë e cila ndërlikon ushtarët e rëndomtë në krime lufte të bëra gjatë Luftës së dytë Botërore dhe tentuan të marshojnë drejt lagjes së vjetër ebreje në Berlin.
Ndërkohë u tubuan edhe rreth 1,500 kundër demostrues për të protestuar marshin neo-nazist, kurse policia përdori topat me ujë që të shpërndajë demostruesit.
Ekspozita ka qenë kritikuar nga neo-nazistë, konzervativë dhe disa veteranë sepse ajo i kundërvihet besimit të tyre se armata Gjermane nuk ka qenë e ndërlikuar në mizoritë naziste ,sikurse trupat elite SS të Hitlerit.
XS
SM
MD
LG