Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Kombet e Bashkuara kanë caktuar vitin 2002 si vit ndërkombëtar të malësorëve duke thënë se shumica dërmuese e konflikteve në botë janë bërë në rajonet kodrinore-malore, kurse malësorët janë nga më të varfërit në botë.
Kombet e Bashkuara përmendin Afganistanin si fushëbetejën më të fundit në rajone malore, krahas Çeçenisë, vendeve të Ballkanit dhe Kashmirit.
XS
SM
MD
LG