Ndërlidhjet

TORA BORA


Luftëtarët anti-talibanë po ngushtojnë rrjetën në rajonin malor Tora Bora në lindje të Afganistanit, ku besohet se fshihet krye i dyshuari për aktet terroriste të 11 shtatorit, Osama bin Laden.
Të mbështetur nga bombarduesit amerikanë, B-52 forcat opozitare të Aleancës Veriore, kanë avancuar në atë zonë dhe sipas pohimeve të një komandanti lokal, Hazrat Ali, trupat kanë rrethuar një numër të madh luftëtarësh të Al-Kaidës në një terren të rrëpirtë. Hazrat Ali, raporton gjithashtu se forcat e tij kanë marrë disa guva të tjera në Tora Bora dhe janë në kërkim të Osama bin Ladenit.
XS
SM
MD
LG