Ndërlidhjet

HAGË


Prokurorët e Tribunalit të Hagës, që kërkojnë një proces të vetëm gjyqësor kundër ish presidentit jugosllav, Sllobodan Millosheviq, kanë kundërshtuar formalisht një vendim të gjykatësve të tribunalit që mund të shpjerë në dy procese të veçanta ndaj tij.
Millosheviq është akuzuar për gjenocid, krime kundër njerëzimit dhe krime të tjera lufte në Kroaci, Bosnjë dhe Kosovë.
Prokurorët argumentojnë se Millosheviq planifikonte krijimin e Serbisë së Madhe duke dëbuar me forcë jo-serbët nga rajone të gjera në Kroaci, Bosnjë dhe në Kosovë dhe ndërlidhja midis tre konflikteve justifikon një gjykim.
XS
SM
MD
LG