Ndërlidhjet

NJU DELHI


India njoftoi se tërheq ambasadorin e saj nga Pakistani dhe ndërpret qarkullimin e trenave dhe autobusëve midis dy vendeve, për shkak të sic thanë zyrtarët e saj “pakujdesisë së plotë nga ana e Pakistanit dhe promovimit të vazhdueshëm të terrorizmit tej-kufitar”.
India ka marrë këte vendim pas sulmit kundër parlamentit në Nju Delhi dhe ka akuzuar Pakistanin për mbështetje të dy grupeve që thuhet se bën sulmin.
Pakistani ka hedhur poshtë akuzat e Indisë dhe ka thënë se nuk do të ndërmarrë aksione derisa India të paraqesë prova.
XS
SM
MD
LG