Ndërlidhjet

UASHINGTON


Boksieri i famshëm Muhamed Ali është dakorduar të shfaqet në film në kuadrin e fushatës që ka qëllim t’u shpjegojë myslimanëve politikën e Shteteve të Bashkuara, kurse storja do të emetohet edhe nga rrjeti televiziv Al Jazzera me seli në Katar.
Presidenti i Shoqatës së artistëve të Holivudit, Jack Valenti ka thënë se qëllim i fushatës është të tregohet se myslimanët në Amerikë bëjnë jetë të lirë dhe lufta kundër terrorizmit nuk është luftë kundër Islamit.
Muhamed Ali u bë mysliman në vitet e gjashtëdhjeta dhe refuzoi të luftojë në Vietnam, kur ishte i thirrur nga qeveria e Shteteve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG