Ndërlidhjet

BUXHUMBURA


Aramata e Burundit ka ripushtuar bastionin e kryengritësve në pyjet e dendura të Tangës afër Buxhumburës, njofton radioja shtetërore, duke cituar një komandant ushtarak të ketë thënë se në luftime janë vrarë 515 kryengritës dhe 28 ushtarë qeveritarë.
Në luftën civile në Burundi që nga viti 1993 konfrontohen pushteti dhe armata nga njëra anë, ku dominojnë pjestarë të fisit Tutsi, dhe kryengritësit nga Fronti për Çlirim Kombëtar nga ana tjetër, ku shumica janë nga fisi Hutu.
XS
SM
MD
LG