Ndërlidhjet

VATIKAN


Duke e quajtur rininë shpresë e njerëzimit, Papa Gjon Pali i Dytë ia kushtoi mesazhin e Kërshëndellave kryesisht fëmijëve, nga Palestina e në Izrael, nga Amerika në Afganistan, që vuajnë nga konfliktet e ashpra dhe është lutur që feja kurrë të mos jetë pretekst për mosdurim e dhunë.
Duke folur para besimtarëve të tubuar në Sheshin e Shën Pjetrit në Romë, Papa bëri thirrje për kursimin e fëmijëve si shpresë e njerëzimit dhe këtë e ka cilësuar detyrë urgjente.
Papa Gjon Pali i Dytë u ka bërë thirrje hebrejve, të krishterëve dhe myslimanëve që bashkërisht të punojnë për paqë.
XS
SM
MD
LG