Ndërlidhjet

PESHAVAR


Organizata e grave të Afganistanit nga konferenca që mbajti në Pakistan, kërkon nga qeveria e re në Kabull që të fshijë ligjet dikriminuese dhe t’i japë femrës status të barabartë me meshkujt.
Gratë e Afanistanit kanë përshëndetur fundin e pushtetit pesë vjeçar të milicisë talibane që ndalonte femrën të ndjekë shkollimin dhe të lidhë marrëdhënie pune e i detyronte të mbajnë ferexhe.
Rezoluta fton qeverinë e re të Hamid Karzait që të respektojë të drejtat politike dhe ekonomike të femrës.
XS
SM
MD
LG