Ndërlidhjet

ANKARA


Kryeministri Bulent Ecevit thotë se Turqia është e gatshme të ofrojë çfarëdo ndihme për ndërtimin e armatës dhe forcave policore të Afganistanit, dhe ka ftuar kryeministri Hamid Karzai për vizitë që të diskutojë kontributin e Ankarasë.
Turqia ka patur lidhje të ngushta me Afganistanin gjatë historisë dhe ka përgatitur qindra oficerë afganë në vitet e njëzeta, kuse tani siguron ndihmë mjekësore dhe libra për shkollarët afganë.
Turqia pritet të kontribuojë gjithashtu me trupa për forcën shumkombëshe paqësore në Afganistan, të udhëhequr nga Britania.
XS
SM
MD
LG