Ndërlidhjet

STAMBOLL


Armata e Turqisë është ankuar se gjatë javëve të fundit janë shtuar shkeljet e hapsirës ajrore të Turqisë nga ana e avionëve të Greqisë.
Shtatmadhoria e Turqisë, në një komunikatë, ka tërhequr vërejtjen për “pasoja të rrezikshme” në Egje, nëse vazhdojnë këto shkelje të hapsirës së sajë ajrore.
Raportet turko-greke kanë qenë të ngarkuara me decenie për shkak të mosmarrveshjeve mbi hapsirën ajrore dhe të drejtat e lundrimit në Detin Egje dhe lidhur me ardhmërinë e ishullit të ndarë të Qipros.
XS
SM
MD
LG