Ndërlidhjet

SHKUP


Maqedonia ka kërkuar zgjatjen e misionit të NATO-s, që skadon në mars,duke thënë se Aleanca ka luajtur rrol të madh në parandalimin e një konflikti më të gjërë në të shkuarën dhe duhet të mbajë praninë e sajë në terren.
Kërkesën e ka bërë ministri i Jashtëm, Sllobodan Çashule dhe ka thënë se bashkëpunimi me NATO-n nuk mund të rrefuzohet, ndonëse situata në Maqedoni është “relativisht e qetë” ,siç e ka vlerësuar ministri.
Në Maqedoni janë dislocuar reth 1.500 trupa të NATO-s, si pjesë e misionit ndërkombëtarë për mbikëqyrjen e paqës.
XS
SM
MD
LG