Ndërlidhjet

TEHERAN


Lideri shpirtëror i të Krishterëve Orthodoksë të botës, Patriarku Bartholomeu i Parë tha gjatë vizitës në Iran se liderët e myslimanëve dhe të krishterëve duhet të punojnë bashkërisht për të evituar përplasjen e religjioneve.
Bartholomeu, i cili ka selinë në Stamboll, tha se një përplasje religjioze në jehun e sulmeve të 11 shtatorit kundër Shteteve të Bashkuara, “do të ishte katastrofë për njerëzimin, si për të krishterët ashtu edhe myslimanët”.
XS
SM
MD
LG