Ndërlidhjet

BANGKOK


1 mijë e 500 shkencëtarë dhe institute kërkimore, nisën formalisht sot një projekt ambicioz për vlerësimin e ekologjisë së planetit Tokë.
Projekti “Vlerësimi i ekosistemit për Mijëvjecarin” kushton 21 milion dollarë, do të zgjasë katër vjetë dhe parasheh ekzaminimin e pasurisë ujore dhe pyjore të globit. Ai parashikon gjithshatu plotësimin e të dhënave në atë që do të quhet “linja 0” e që do të shërbejë si sistem referimi për studimet e mëvonshme apo ndërtimin e politikave mjedisore.
XS
SM
MD
LG