Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka miratuar sanksione që gopdasin Osama bin Ladenin, rrjetin e tij terrorist Al kaida dhe mbeturinat e regjimit të dëbuar të talibanëve të Afganistanit.
Rezoluta kërkon nga të gjitha vendet të vendosin embargo armatimi dhe ndalesa udhëtimi të individëve dhe grupeve të ndërlodhura me bin Ladenin, al Kaidën dhe talibanët dhe të blokojnë asetet financiare të atyre individëve dhe grupeve.
Rezoluta akuzon al Kaidën se vazhdon të mbështesë terrorizmin ndërkombëtarë, e thotë se Këshilli i Sigurimit është i vendosur që të eliminojë ate rrjet.
XS
SM
MD
LG