Ndërlidhjet

SHKUP


Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut i bën thirrje qeverisë së Maqedonisë që të ndalojë fushatën kundër Komitetit Maqedonas të Helsinkit dhe të sigurojë që të kryej misionin pa ndërhyrje dhe shqetësime nga ana e qeverisë, në veçanti nga ministri i Brendëshëm, Lube Boshkovski.
Në letrën drejtuar kryministrit Lupço Georgievski shfaqet brengosje e thellë për fushatën publike kundër Komitetit Maqedonas të Helsinkit dhe presidentes së saj Mirjana Najçevska.
“Këto kërcënime qartas synojnë që të zbehin përpjekjet e Komitetit Maqedonas të Helsinkit që të hulumtojë dhe raportojë abuzimet e të drejtave të njeriut në Maqdoni”, thuhet në letër.
XS
SM
MD
LG