Ndërlidhjet

PRAGË


Kryeministri i Republikës Çeke, Milos Zeman dhe zëvendës kryeministri, Vladimir Spidla kanë shkallëzuar luftën verbale me Joerg Hajder, liderin e të djathtës ekstreme të Austrisë, për shkak të fushatës që ka ndërmarrë për mbylljen e centralit bërthamor çek,Temelin, afër kufirit me Austrinë.
Zyrtarët e Çekisë e kanë qujatur Haider-in “populist e pro-nacist” kurse politikën e tij “shoviniste dhe të rrezikshme për Evropën”, ndërkaq Haider ka thënë se Zeman është një komunist që ka ndërruar filozofinë e tij politike pas vendosjes së demokracisë në Çeki.
XS
SM
MD
LG