Ndërlidhjet

KABUL


Në prani të Sekretarit të Përgjithëm të Kombeve të Bashkuara, Kofi Anan, kryeministri i qeverisë së përkohshme të Afganistanit, Hamid Karzai, njoftoi se Kombet e Bashkuara kanë emëruar një komision prej 21 anëtarësh që do të kontribuojë në formimin e këshillit të madh fisnor, apo Lloja Xhirgës.
Ky këshill do të vendosë për qeverinë që do të pasojë administratën e përkoshme gjashtë mujore – kanë thënë Hamid Karzai dhe Kofi Anan gjatë një konference të përbashkët për shtyp.
Më tej Karzai tha se qeveria e përkohshme kërkon shtrirjen e forcës ndërkombëtare të sigurisë në gjithe territorin e vendit.
XS
SM
MD
LG