Ndërlidhjet

HAGË


Jugosllavia është e vendosur të bashkëpunojë me Tribunalin e Hagës, por “hap pas hapi, e nuk mund të ndodhë aq shpejtë” dorëzimi i ish funksionarëve shtetërorë, të cilët bashkë me Sllobodan Millosheviqin janë akuzuar për krime në Kosovë, ”sepse njerëzit akoma i shohin të akuzuarit si heronj”, ka thënë ministri i Jashtëm, Goran Svilanoviq.
Pas bisedimeve me shefin e diplomacisë së Holandës në Hagë, Svilanoviq ka thënë se “duhet të ridefinohet opinioni publik, dhe njerëzit të binden së pari se krimet kanë ndodhur dhe pastaj se duhet ballafaquar me drejtësinë njerëzit që i kanë bërë”.
XS
SM
MD
LG