Ndërlidhjet

HAGË


Kryeprokurorja, Carla Del Ponte ka kërkuar nga Tribunali i Kombeve të Bashkuara për krime lufte që të rishqyrtojë refuzimin e tij për mbajtjen e një gjykimi të vetëm ndaj ish presidentit jugosllav, Sllobodan Millosheviq, të akuzuar me tre akuza për krime lufte në Kroaci, Bosnjë dhe në Kosovë, gjatë viteve të 1990.
Kryeprokurorja ka argumentuar se plani për krijimin e Serbisë së Madhe i ndërlidh të gjitha krimet e bëra gjatë luftrave në Ballkan.
Del Ponte ka thënë se gjithë kohës Millosheviq udhëhiqej nga nga një strategji e një skemë-të krijojë Serbinë e Madhe me forcë e dëbim të dhunshëm të popullsisë jo-serbe.
XS
SM
MD
LG