Ndërlidhjet

UASHINGTON


Shtëpia e Bardhë thotë se presidenti George Bush nuk ka synuar të sinjalizojë aksion imanent ushtarak kundër Iranit, Irakut dhe Koresë Veriore kur tha se ata formojnë “boshtin e dreqit”.
Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Ari Fleischer tha gjithashtu se përdorja e kësaj fraze nga George Bush nuk ka qenë ndërlidhje historike midis këtyre vendeve dhe Aleancës gjatë Luftës së Dytë Botërore midis Gjermanisë, Japonisë dhe Italisë, të njohur si Bosht.
Në fjalimin e tij të mbrëmshëm Bush përdori fjalor të ashpër në përshkrimin e Iranit, Irakut dhe Koresë Veriore, duke thënë se ato i janë përkushtuar zhvillimit të armëve për zhdukje në masë dhe duhet të ndalen.
XS
SM
MD
LG