Ndërlidhjet

HAGË


Kryeprokurorja e Tribunalit të Kombeve të Bashkuara ka apeluar vendimin e gjykatës që ish presidenti Jugosllav, Sllobodan Millosheviq të gjykohet në tre procese të veçanta për rolin e tij në konfliktet në Kroaci, në Bosnjë dhe në Kosovë, duke kërkuar që ai të gjykohet në një proces të vetëm për tre akuzat.
Del Ponte argumenton se krimet e luftës që ka bërë Millosheviq gjatë tre konflikteve të veçanta në vitet e 1990, kanë qenë pjesë e një strategjie të vetme-krijimin e Serbisë së Madhe me forcë e dëbim me dhunë të popullsisë jo-serbe.
XS
SM
MD
LG