Ndërlidhjet

BUENOS AIRES


Presidenti i Argjentinës ka tërhequr vërejtjen se vendi ndodhet “buzë anarkisë” pas vendimit të Gjykatës Supreme se blokimi nga ana e qeverisë i tërheqjes së parave të gatshme nga bankat është jo-kushtetues.
Presidenti Eduardo Duhadle ka tërhequr vëmendjen se Argjentina mund ta pësojë edhe më keq, nëse kollapson sistemi bankar.
Në rrugët e Buenos Airesit, disa mijra njerëz kanë protestuar kundër qeverisë dhe kanë kërkuar të disponojnë me parat e tyre në banka.
XS
SM
MD
LG