Ndërlidhjet

MUNIH


Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, George Robertson, në Konferencën e Munihut për politikën e sigurisë, ka thënë se Evropa po dështon të përmbushë pjesën e sajë në NATO e nëse nuk përmirsonë aftësin e sajë tu përgjigjet krizave ushtarake mund ta shtyjë Uashingtonin drejtë unilateralizmit.
Robertson ka thënë se kriticizmi i Shteteve të Bashkuara ndaj forcave të armatosura evropiane është i drejtë.
Zyrtarët e lartë amerikan, Paull Wolfowitz dhe John McCain, thanë dje në këtës konferencë se Shtetet e Bashkuara gjithnjë e më shumë janë të përgaditura që të veprojnë unilateralisht, pa Aleancën.
XS
SM
MD
LG