Ndërlidhjet

ANKARA


Kryeministri i Turqisë, Bulent Ecevit i ka bër thirrje presidentit të Irakut,Saddam Hussein që të lejojë inspektorët e Kombeve të Bashkuara për armatimin të shkojnë sërish në Bagdad, ose vendi rrezikonë, siç është shprehur,”dëme të konsiderueshme”.
Ecevit ka thënë se Turqia, si vend fqi, mundë të preket gjithashtu nga fatkeqësi nëse Iraku vazhdonë në “kokfortësinë” e tij dhe se Ankaraja e konsideron detyrë të sajë ti tërheq vëmendjen Bagdadit.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush e ka akuzuar Irakun të jetë pjesë e një boshti të së keqes që kërcënon sigurinë në botë dhe ka kërkuar që inspektorët e armatimit të lejohen që të kthehen në ate vend.
XS
SM
MD
LG