Ndërlidhjet

JERUSALEM


Ministri i Jashtëm i Spanjës, kryesuesit aktual të Bashkimit Evropian, tha se Bashkësia mund të kërkojë reparacione nga Izraeli për dëmet që kanë shkaktuar trupat e tij në 16 muajt e luftimeve të fundit ndaj projekteve të finansuar nga BE-ja në Bregun Perëndimor dhe në Brezin e Gazës.
Ministri Josep Pique i ka shkruar për këte një letër shefit të diplomacis Izraelite, kurse shefi i Byrosë për Asistencë Teknike të Bashkësisë në Jerusalem, JeanBreteche tha se 17 projekte zhvillimore janë shkatërruar apo dëmtuar nga operacionet ushtarake izraelite.
Në mesin e objekteve të shkatërruara është edhe aeroporti i Gazës.
XS
SM
MD
LG