Ndërlidhjet

PODGORICË


Vetëm një ditë pasi Bashkimi Evropian i tërhoqi vëmendjen Malit të Zi që të rivendosë lidhjet e tij me Serbinë, sepse do të përfitonin që të dy duke qëndruar edhe më tej në federatën Jugosllave, liderët malazez përsëritën thirrjen e tyre për pavarësi.
“Ajo që Brukseli e quan fragmentarizim për Malin e Zi është çështje e lirisë”, ka thënë zëvendës kryeministri malazez, Zharko Rakçeviq, duke shtuar se mbetja me Serbinë për Republikën më të vogël do të thoshte treg i mbyllur dhe ekonomi e drejtuar nga shteti.
XS
SM
MD
LG