Ndërlidhjet

PARIS


Përfaqësuesit e 78 vendeve u tubuan në Paris për negociata lidhur me parandalimin e gjithanshëm të proliferimit të raketave balistike.
Përveç diplomatëve nga pesë vendet origjinale bërthamore, Shteteve të Bashkuara, Rusisë, Britanisë, Francës e Kinës, dhe dy rivalëve të fundit bërthamor, Indisë dhe Pakistanit, në konferencë ndodhet edhe zyrtari i Iranit, njërit nga tre vendet që presidenti George Bush i quajti “bosht i së keqes”.
Vetëm Korea Veriore dhe Siria kanë rrefuzuar ftesën të marrin pjesë në tubim, kurse Iraku nuk është ftuar.
XS
SM
MD
LG