Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti Geoorge Bush ka emëruar diplomatin Xhejms Pardju, ambasador të Shteteve të Bashkuara në Bullgari. Emërimin duhet ta konfirmojë edhe senati amerikan.
Xhejms Pardju ka një eksperiencë të gjatë në Ballkan. Aktualisht ai është këshilltar special për Europën Juglindore në Departamentit e Shtetit. Në kohën e konfliktit në Kosovë, Pardju shërbente si këshilltar special i presidentit dhe sekretarit të shtetit për demokracinë në Ballkan dhe ende më parë, ka qenë pjesëmarrës në ekipin negocijator për marrëveshjen e Dejtonit.
XS
SM
MD
LG