Ndërlidhjet

GJENEVË


Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq, do të vazhdojë negocijatat me zyrtarët amerikanë rreth dallimeve që kanë rreth mënyrës së trajtimit të të burgosurve talibanë dhe atyre të Al-Kaidës. Këtë e ka kumtuar sot zëdhënësja e organizatës, Antonela Notari. Ndonëse Kryqi i Kuq nuk u pajtua me vendimin e presidentit amerikan për të mos i dhënë të burgosurve statusin e “robërve të luftës”, Notari e quajti qëndrimin e administratës Bush për aplikimin e Konventës së Gjenevës, “shumë pozitiv”.
XS
SM
MD
LG