Ndërlidhjet

UASHINGTON


Projektligji shumë i kontestueshëm për ndryshimet në mënyrën e financimit të fushatave zgjedhore, u miratua pas disa orësh debati në Dhomën Përfaqësuese të Kongresit amerikan dhe tani i ka kaluar Senatit. Projekligji synon të reduktojë rolin e parave në politikë, gjë që republikanët e kundërshtuan duke thënë se do të ishte e padrejtë dhe jo-kushtetuese. Duke ju referuar skandalit më të fundit, atij të kompanisë Enron, demokratët argumentuan se ligji do të ndalonte donacionet e parregullta si dhe do të kufizonte sulmet e kandidatëve rivalë fill pas zgjedhjeve.
XS
SM
MD
LG