Ndërlidhjet

JOHANESBURG


Ish presidenti Jug Afrikan, Nelson Mandela ka theksuar se është koha që të ndërpriten debatet për epideminë e SID-ës dhe të luftohet sëmundja që po shkretëron vendin e tij.
“Kjo është luftë që ka vrarë më shum njerëz se në të gjitha luftërat dhe të gjitha katastrofat e mëparshme natyrore”, ka thënë Mandela.
Vlerësohet se 4 milion e 7 qind mijë njerëz, apo 11 përqind e popullsisë jug-afrikane, është e infektuar nga virusi i SID-ës, që është shkalla më e lartë se në çdo vend tjetër.
XS
SM
MD
LG