Ndërlidhjet

TIRANË


Gjykata Kushtetuese ka kërkuar që parlamenti të pezullojë të gjitha procedurat derisa ajo të japë një interpretim përfundimtar lidhur me praktikën e përzgjedhjes së kryeministrit. Kjo gjykatë po shqyrton çështjen e interpretimit të 2 neneve të Kushtetutës që parashikojnë zgjedhjen e kryeministrit dhe Qeverisë. Vendimi ndjek një ankesë të grupimit të deputetëve të opozitës të cilët thonë se një kreyeministër i pamiratuar në parlament, vetëm me emërimin e presidentit nuk mundet të paraqesë një kabinet.
XS
SM
MD
LG