Ndërlidhjet

LONDËR


Bashkësia ndërkombëtare mund ta njohë Unionin e Serbisë dhe Malit të Zi, por sido që të quhet Jugosllavia e katërt dhe çfardo zgjidhje juridike të gjendet ,hapet rruga për debatin mbi statusin e Kosovës, ka thënë Charls King,pofesor univerzitar amerikan, në një intervistë për radion shtetërore britanike.
Profesori King thotë se “ballafaqohemi me situatën kur një shtet faktikisht është shpërbërë në tre entitete, po të llogaritet Kosova, të dobëta por faktikisht të pavarura” dhe do të ishte “e arsyeshme të lejohet pavarësimi i tyre e pastaj të nxitej bashkëpunimi reciprok”.
XS
SM
MD
LG