Ndërlidhjet

BUDAPEST


Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban inauguroi në Budapest një muze në përkujtim të viktimave të fashizmit dhe komunizmit të emërtuar “Shtëpia e terrorit”.
Në muze janë vendosur dokumenta dhe objekte tjera nga historia e fundit e Hungarisë, prej periudhës naziste, asaj komuniste në vitet e 1950, gulagët Sovjetike dhe shtypja brutale e kryengritjes në vitin 1956 -gjer te rënja e komunizmit në 1989-tën.
Orban tha se ekspozita kombinon dy diktatura,”me rrënjë të ndryshme ,por që mund të rrijnë edhe së bashku”.
XS
SM
MD
LG