Ndërlidhjet

STRASBUR


Kryetari i Këshillit të Evropës, Peter Schieder ka dënuar mosdorzimin e të akuzuarve për krime lufte në Tribunalin e Hagës nga ana e Jugosllavisë dhe ka thënë se kjo mund të dëmtojë kërkesën e sajë për pranim në këte Këshill.
Tribunali ka akuzuar serbët e Bosnjës,Radovan Karaxhiq dhe Ratko Malladiq për gjenocid dhe krime kundër njerëzimit, por që të dy akoma janë të lirë-Mlladiq besohet se ndodhet në Serbi, kurse Karaxhiq në pjesën e Bosnjës të kontrolluar nga serbët.
Kryeministri serb, Zoran Xhinxhiq ka deklaruar se nuk do të urdhërojë policinë të arrestojë Mlladiqin sepse kjo do të provokonte luftë civile.
XS
SM
MD
LG