Ndërlidhjet

JERUSALEM


Presidenti izraelit, Moshe Katsav ka ofruar që të vizitojë Arabinë Saudite apo të pranojë për vizitë trashëgimtarin e Fronit Saudit, Princin Abdullah bin Abdul Aziz, që të diskutojënë iniciativën e Mbretësrisë për paqë në Lindje të Afërt.
Iniciativa e Riadit propozon që Izraeli të tërhiqet nga të gjitha territoret e okupuar në vitin 1967, kurse vendet arabe do të njihnin Izraelin.
Ndërkohë, shefi i politikës së jashtëme të Bashkimit Evropian, Javier Solana ka thënë në Jerusalem se Yasser Arafat duhet të gëzojë lirinë e plotë të qarkullimit.
Ndërkaq, në dhunën vijuese, janë vrarë edhe pes njerëz- dy izraelitë dhe tre palestinezë, kurse të tjerë janë plagosur.
XS
SM
MD
LG