Ndërlidhjet

HAGË


Në procesin gjyqësor në Tribunalin e Hagës kundër ish-presidentit jugosllav, Sllobodan Millosheviq u paraqit aktivisti për të drejtat e njeriut, Halit Berani nga Mitrovica ,i cili dëshmoi për vrasjet në masë, djegiet, shkatërrimet dhe dëbimet e popullsisë së atjeshme shqiptare nga forcat serbe nën komandën e Millosheviqit, gjatë vërsuljes kundër Kosovës.
Ndërkohë, ish udhëheqësi i Misionit të OSBE-së në Kosovë, ambasadori amerikan William Walker gjatë qëndrimit në Prishtinë ka thënë se është i gatshëm të dëshmojë kundër Millosheviqit në Tribunalin e Hagës, nëse do të thirret nga Gjykata.
XS
SM
MD
LG