Ndërlidhjet

VARSHAVË


Rreth 26 mijë ushtarë nga 27 vende filluan stërvitjet dy javëshe në Poloni dhe në Norvegji, të cilat siç u tha në komunikatë janë stërvitje “Bi- strategjike të komandave të përbashkëta e të kombinuara për të udhequr me dy kriza të përnjëhershme në rajone të veçanta gjeografike”.
Në Poloni, forca prej 14 mijë trupash të NATO-s do të simulojë një intervenim në një konflikt etnik midis dy vendeve, përtej zonës së caktuar të NATO-s, kurse në Norvegji, një ekspeditë e NATO-s prej 11 mijë trupash do të mbrojë një vend hipotetik nga një sulm prej një vendi tjetër.
XS
SM
MD
LG