Ndërlidhjet

KABUL


Grupi ndërkombëtar për të drejtat e njeriut, Human Rights Watch thotë në një raport se mijra pashtunë, ndonse janë shumicë në Afganistan, po largohen nga pjesët veriore të vendit, ku janë pakicë, për shkak të fushatës së represaljeve kundër tyre.
Human Rights Watch thotë se sulmet janë pjesë e luftës për kontroll politik në veriun e Afganistanit midis uzbekëve etnikë, taxhikëve, grupeve etnike hazara dhe hakmarrje kundër pashtunëve.
Grupi i bën thirrje Forcës Ndërkombëtare të Sigurisë që të vendoset edhe jashtë Kabulit që të fashisë dhunën.
XS
SM
MD
LG