Ndërlidhjet

PRISHTINË


Shefi i zyrës amerikane në Prishtinë, ambasadori Xhon Menzis, e ka vlerësuar miratimin e marrëveshjes për ndarjen e pushtetit si “kalimin me sukses të një provimi të rëndësishëm të demokracisë dhe një moment historik në zhvillimin e institucioneve demokratike të vetëqeverisjes sipas Rezolutës 1244”. Po ashtu shefi i misionit të OSBE-së në Kosovë, ambasadori Pascal Fieschi mirëpriti formimin e qeverisë së Kosovës.
Fieshi theksoi se “zgjedhjet e vitit 2002 do të jenë shumë të rëndësishme sepse janë të ndërtuara në bazë të sukseseve të zgjedhjeve për Kuvendin, duke iu dhënë rast të gjitha komuniteteve të marrin pjesë dhe të përfaqësohen në nivel komunal.”
XS
SM
MD
LG