Ndërlidhjet

MOSKË


Aerolpanë transportues ushtarakë të Rusisë u nisën për në Kosovë që të marrin dhe kthejnë prapë në Rusi një grup paqëruajtësish rus, në kuadrin e planeve për zvoglimin e trupave të veta pran KFOR-it.
Ushtria ruse planifikon të tërheqë rreth 1.300 trupa nga Kosova, në dy etapa, nga 2.000 ushtarë sa ndodhen atje, dhe një sasi të konsiderueshme armatimi.
Zyrtarët e Rusisë i kanë demantuar supozimet që reduktimi i forcës të jetë hyrje në tërheqjen komplete të paqëruajtësve rus nga Kosova dhe Bosnja.
XS
SM
MD
LG