Ndërlidhjet

VRANJË


Zëvendës kryeministri serb, Nebojsha Çoviq thotë se vendimi për aplikimin e masave të përkohshme në tre komunat e Luginës së Preshevës nga 25 prilli, që pastaj të mbaheshin edhe zgjedhjet e parakohëshme vendore, është në pajtim me programin e zgjidhjes së krizës në ate rajon.
Ndërkaq, kuvendi komunal i Preshevës ka dënuar vendimin e qeverisë në Beograd që të shpërndahet edhe kuvendi i Preshevës dhe ka thënë se vendimi nuk ka bazë ligjore dhe do te shtrojë çështjen para Gjykatës kushtetuese.
XS
SM
MD
LG