Ndërlidhjet

BRUKSEL


Koordinatori i Paktit të Stabilitetit, Erhard Busek, i ka kërkuar Bashkimit Evropian që të fokusojë më mirë përpjekjet në Europën Juglindore si dhe të marrë më shumë përgjegjësi për rajonin. Në konferencën e mbajtur sot në Bruksel me rastin e mbledhjes së Këshillit të Ministrave, Busek ka sinjalizuar se fluksi i financimeve amerikane do të pakësohet ndjeshëm në dy apo katër vitet e ardhshme dhe pikërisht për këtë arsye, siç u shpreh ai, “shqetësimi e ka burimin më së tepërmi tek aftësia Bashkimit Evropian për të përmbushur boshllëkun eventual”.
XS
SM
MD
LG