Ndërlidhjet

PRAGË


Këshilli i Evropës ka rekomanduar që Rusia të mbetet në listën e 8 vendeve anëtare që i nënshtrohen monitoringut, kryesisht sepse ka dështuar të zgjidhë në mënyrë paqësore konfliktin në Çeçeni.
Këshilli ka pranuar raportin e komitetit për monitorimin e Rusië, i cili citon ate vend në veçanti se ka dështuar që me mjete paqësore të zgjidh konfliktin në Çeçeni dhe “të ndërmarrë hetime adekuate për abuzimin e të drejtave të njeriut dhe të forcës atje”.
XS
SM
MD
LG